ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΑΝΕΙΑ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Πολλοί συνάδελφοι πολύτεκνοι χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε στεγαστικά δάνεια ή/και πιστωτικές κάρτες. Η μηνιαία δόση εξόφλησης ξεπερνάει τις οικονομικές τους δυνατότητες, αν ληφθούν υπόψη και οι πρόσθετες υποχρεώσεις στην εφορία (π.χ. ‘έκτακτη’ εισφορά, χαράτσι ΔΕΗ κλπ.), αλλά και οι απώλειες εισοδήματος λόγω της οικονομικής κρίσης, ή πιθανώς και απώλειας εργασίας. Ο κίνδυνος κατάσχεσης ακινήτου μεγάλος, τι κάνουμε ;

Σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 3869/2010 (γνωστό και ως Νόμος Κατσέλη) υπάρχει δυνατότητα ‘κουρέματος ‘ του χρέους. Διευκρινίζουμε ότι κούρεμα δεν σημαίνει να μικρύνει η μηνιαία δόση με παράλληλη αύξηση του χρέους και παράταση του χρόνου αποπληρωμής (π.χ. αντί η εξόφληση να γίνει σε 15 χρόνια να γίνει σε 25 χρόνια), κούρεμα σημαίνει μετά από δικαστική απόφαση να αναγκαστεί να δεχθεί η Τράπεζα ή οι Τράπεζες ότι οφείλουμε πλέον π.χ. 35.000 Ευρώ και όχι 120.000 Ευρώ και αντίστοιχα να μειωθεί η δόση που πληρώνουμε.

Αυτό προκύπτει από τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στηριζόμενες στο νόμο Κατσέλη περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, δικαίωσαν ήδη ιδιώτες με αβάσταχτα χρέη για τις οικονομικές τους δυνατότητες και υποχρέωσαν τις τράπεζες να διαγράψουν οριστικά, κατεβάζοντας ακόμη και στο ένα τρίτο κατά περίπτωση τις απαιτήσεις τους από πιστωτικές και δάνεια! Ας μην ξεχνάμε ότι το κράτος παρέχει οικονομική ενίσχυση στις Τράπεζες για να καλύψουν τέτοιες περιπτώσεις.

Βέβαια, πάντα υπάρχουν δυνατότητες επιμήκυνσης δόσεων - περιόδου χάριτος ή μείωσης επιτοκίου, αλλά το σημαντικότερο είναι να επιτύχει κανείς κούρεμα του χρέους.

Αυτό φυσικά οι Τράπεζες θα το δεχθούν μόνο μετά από δικαστική απόφαση. Υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για αυτό, με τη συνεργασία δικηγόρου ή καλύτερα με τη βοήθεια εταιρείας που δραστηριοποιείται και έχει τεχνογνωσία στον τομέα αυτό.

Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει να πάω δικαστικά με πιθανότητες να επιτύχω ‘κούρεμα’ χρέους;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι παρακάτω :

· Το ετήσιο κόστος εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεών μου είναι μεγαλύτερο από το 40% του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματός μου.

· Το ακίνητο που έχω υποθηκεύσει για το στεγαστικό δάνειο είναι μοναδικό στην οικογένεια (δεν έχω άλλα περιουσιακά στοιχεία).

· Υπάρχει πρόβλημα υγείας στην οικογένεια που απαιτεί μεγάλα έξοδα.

· Πόσα μέλη έχει η πολύτεκνη οικογένεια, τι έξοδα έχουμε και ποια η ηλικία των παιδιών.

· Η ηλικία του δανειολήπτη, αν είναι άνεργος κλπ.

 

Για να εξοικονομήσετε κάποια από τα υπάρχοντα έξοδα σας λόγω του δανείου μπορείτε να προβείτε στις εξείς κινήσεις Α) Να ρίξετε το κόστος του υποχρεωτικού ασφαλιστηρίου πυρός-σεισμού που κατέχετε από την τράπεζα με ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα που έχουμε εξασφαλίσει για τους πολυτέκνους μέχρι και στο μισό. Για πληροφορίες-εγγραφή συμπληρώστε τη

ΦΟΡΜΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (κατοικίας/ επαγ.χώρου)

B) Αν φοβάστε για τη μεταβίβαση των χρεών σας(δάνειο και φόρους κληρονομιάς) στην οικογένεια σας και στα παιδιά σας υπάρχει λύση μέσω προγράμματος ασφάλισης. Μέσω συνεργασίας του συλλόγου υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προγράμματος προστασίας δανείου μέσω του οποίου γίνεται οικονομική εξασφάλιση της οικογενείας σας σε οποιαδήποτε περίπτωση. Για πληροφορίες-εγγραφή συμπληρώστε τη

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

και επιλέξτε πρόγραμμα προστασίας δανείου είτε στείλτε e-mail στο eopa.ins@gmail.com

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

φθηνη ασφαλιση αυτοκινητου

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση ακινητου

Για Χρήσιμες Πληροφορίες κλικ στην εικόνα

πληροφοριες ασφαλισης


ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση υγειας

Με 130 Ευρώ/έτος ασφάλιση oικογενείας (κλικ στον σταυρό)

ασφαλεια υγειας

Σάββατο
22
Ιουλίου
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.