ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Τα άνεργα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν τα 24 έτη της ηλικίας τους, (πολλά των οποίων πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ) δεν δικαιούνται πλέον ασφάλιση (λόγω ηλικίας) και υγειονομική περίθαλψη από τον φορέα που ασφάλιζε τους γονείς. Αν αρρωστήσουν, χρειαστούν φάρμακα ή Νοσοκομείο, τι θα γίνει;

ΛΥΣΗ: Αφού είναι άνεργοι μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ. Τότε δικαιούνται ασφάλιση από το ΙΚΑ (σήμερα πλέον ΕΟΠΥΥ) και βιβλιάριο υγείας για νοσοκομειακή κάλυψη μέχρι τα 29 έτη της ηλικίας τους. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Πρέπει να εγγραφούν ως άνεργοι, για 2 μήνες τουλάχιστον, στον ΟΑΕΔ, για να έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από το ΙΚΑ ασφάλιση υγείας και βιβλιάριο.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι ισχύει με τον νέο ασφαλιστικό φορέα υγείας ΕΟΠΥΥ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τις αρχές του έτους 2012 οι περισσότεροι Έλληνες ασφαλισμένοι, (πάνω από 9 εκατομμύρια άτομα) καλύπτονται πλέον σε θέματα υγείας από τον ΕΟΠΠΥ (Ενιαίος Οργανισμός Πιστοποίησης Παροχών Υγείας). Ο ΕΟΠΥΥ προήλθε από την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), ΤΥΔΚΥ και ΟΠΑΔ (Δημόσιο). Υπάρχουν λίστες των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών ανά πόλη (δείτε ΕΔΩ). Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε λίστα συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΠΥ σε αρχείο Excel.

Επίσκεψη σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους, αλλά αρχικά ελάχιστοι γιατροί έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Τελικά, επετράπη να κάνουν συνταγογράφηση (εξετάσεις και φάρμακα) και γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Με τον νέο φορέα οι πρώην ασφαλισμένοι σε ταμεία όπως το ΙΚΑ έχουν πλέον δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα συμβεβλημένα ιδιωτικά ιατρικά-διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν εξετάσεις, χωρίς να συνωστίζονται στα Ιατρεία του ΙΚΑ.

Το κόστος των εξετάσεων για άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους είναι πλέον το ίδιο (15% για όλους), ενώ παλαιότερα σε ορισμένους φορείς, όπως π.χ. στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ) το κόστος για τους άμεσα ασφαλισμένους ήταν μηδενικό, ενώ για τους έμμεσα ασφαλισμένους (τέκνα) ήταν 25%.

Η ποιότητα υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ για τα λεγόμενα ευγενή ταμεία αναμένεται να είναι σαφώς αθλιότερη από εκείνη που είχαν πριν. Υπάρχουν καταγγελίες πολυτέκνων, ότι ενώ περίμεναν με τις ώρες τον γιατρό του ΕΟΠΥΥ όταν ήλθε η σειρά τους ο γιατρός τους έδιωξε λέγοντας ότι μόνο μέχρι 10 άτομα την ημέρα μπορεί να δεχθεί !!!

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Αξιοπρεπής και χαμηλού κόστους Εξωνοσοκομειακή και Νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα προβλήματα ‘της Υγείας’ γνωστά σε όλους.

Τα δημόσια νοσοκομεία γεμάτα από μετανάστες, με παροχές υγείας κατά κανόνα χαμηλές,έως ανύπαρκτες (λίγες οι εξαιρέσεις).

Το κόστος παροχής ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών υψηλό.

Οι λίστες αναμονής για γιατρούς ΕΟΠΥΥ αγνώστου μεγέθους και διάρκειας…

Η εντατική και το Life Support Machine (για κώμα) στο δημόσιο νοσοκομείο είναι δυσεύρετα όταν το αγαπημένο μας πρόσωπο τα έχει πραγματικά ανάγκη

Τι κάνουμε σε περιπτώσεις ιδιαίτερα επειγόντων περιστατικών, π.χ. ατύχημα σε βραδινές ώρες – γιορτές ή Σαββατοκύριακα; Τι κάνουμε σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων, που χρειάζονται τακτικά φάρμακα και δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΠΥ παρά μετά από 1 μήνα  ή περισσότερο ;

ΛΥΣΗ: Δυστυχώς αν δεν έχουμε κάποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Το θέμα είναι να πληρώσουμε λίγα και να έχουμε ένα αποδεκτό επίπεδο περίθαλψης (εξω- ή ένδο- νοσοκομειακής), όταν και όποτε αυτό χρειαστεί. Εξασφαλίσαμε για όλους τους τριτέκνους-πολυτέκνους και τους συγγενείς τους Α'Βαθμού (γονείς,ανήλικα τέκνα,αδέρφια) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ένα Ομαδικό εκπτωτικό Πρόγραμμα. Μπορείτε να έχετε στη κατοχή σας την Οικογενειακή Κάρτα Υγείας για Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη καθώς και Οικογενειακό Νοσοκομειακό Πρόγραμμα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από της αγοράς (50-70% του πραγματικού τους κοστους). Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Σύμβουλο Υγείας μας στο 697-2618.695 και ζητείστε μια δωρεάν συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου στην Ομόνοια.

ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - Κάρτα Υγείας : Ομαδικό Εκπτωτικό Πρόγραμμα για Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη μέσω ειδικής κάρτας υγείας για τριτέκνους-πολυτέκνους και συγγενής α' βαθμού (γονείς-ενήλικα τέκνα-αδέρφια). Οι παροχές περιλαμβάνουν:

- 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη για συμβουλές και έκτακτα περιστατικά
Δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία (παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός, ορθοπεδικός,παιδίατρος,παιδοχειρούργος,νευρολόγος,ωρυλάς,πνευμονολόγος) και επισκέψεις με χαμηλό κόστος (20-25 Ευρώ) για ιδιώτες ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων
- Δωρεάν καθαρισμός δοντιών για όλα τα μέλη της οικογένειας (2 φορές το χρόνο) και 50-70% έκπτωση στις βασικές οδοντιατρικές πράξεις
- Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής
- Δωρεάν έλεγχοι (οφθαλμολογικός, αιματολογικό check-up, καρδιογράφημα,μαστογραφία,test PAP, PSA,Triplex σε τιμή ΦΕΚ και άλλες πολλές εξετάσεις δωρεάν είτε σε πολύ χαμηλό κόστος).
- Πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων,φυσικοθεραπείες, οφθαλμολογικές επεμβάσεις, χειρουργικές πράξεις,ιατροφαρμακευτικές δαπάνες ατυχήματος, έξοδα εγκυμοσύνης και πλαστική χειρουργική με 20% συμμετοχή ή και 100% κάλυψη ανάλογα την επιλογή του προγράμματος.

ΑΦΟΥ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΜΕΙΟ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ.

Από την έρευνα αγοράς που κάναμε διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εταιρείες υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν επαρκείς παροχές και χαμηλή τιμή για τις πολυμελής οικογένειες. Έπειτα από επικοινωνία μαζί τους εξασφαλίσαμε την έκδοση ειδικής κάρτας με επιπλέον παροχές από τις προσφερόμενες και σε πολύ ευνοϊκότερη τιμή. Περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές κατόπιν επικοινωνίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Επίσης μπορείτε να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες για θέματα υγείας και ασφάλιση πολυτέκνων και στα γραφεία μας στην Ομόνοια από εξειδικευμένο σύμβουλο Υγείας.

Όσοι επιθυμείτε να ενημερωθείτε μέσω e-mail για προσφορά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη παρακάτω φόρμα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ή στείλτε απευθείας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  γράφοντας ονοματεπώνυμο,ημερομηνία γέννησης,επάγγελμα και ταμείο κοινωνικής πρόνοιας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ : Ομαδικό εκπτωτικό πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης για τριτέκνους-πολυτέκνους και συγγενής α' βαθμού (γονείς-ενήλικα τέκνα-αδέρφια). Ειδικά Οικογενειακά Νοσοκομειακά Προγράμματα προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας. Χαμηλό μηνιαίο κόστος και πολύ ευνοϊκές συνθήκες νοσηλείας με υψηλές παροχές πλήρους νοσοκομειακής κάλυψης/έτος έως 800.000 ευρώ για κάθε μέλος.

Ενδεικτικές Καλύψεις :

- Ασφάλεια Ζωής 1000 € εως 20000 €
- ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ για κάθε μέλος από 30.000 μέχρι 800.000/ έτος (ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ 100%)
- Καλύπτονται όλες οι νοσηλευτικές δαπάνες: Δωμάτιο (B Θέση) & τροφή, έξοδα χειρουργείου, αμοιβές ιατρών, χειρούργου αναισθησιολόγου, ειδικά υλικά, αποκλειστική νοσοκόμα, χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς διανυκτέρευση
- Έξοδα Χειρουργού και Αναισθησιολόγου, βάσει πίνακα ανάλογα με τη σοβαρότητα της επέμβασης (Αμοιβή Χειρουργού μέχρι 4.500 , Αμοιβή Αναισθησιολόγου μέχρι 1.000)
- Επείγουσα Αερομεταφορά Εντός Ελλάδος ή και σε Κράτη Μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης
- Καλύπτονται επίσης τα έξοδα ατυχήματος στα εξωτερικά ιατρεία (μέχρι 3000 € ανά περίπτωση) / Έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων εως 4400€/  Επίδομα τοκετού εως 3500 € / Ένα Ετήσιο Check up για κάθε μέλος

- Έξοδα Χημειοθεραπείας-Ακτινοβολίας καλύπτονται πλήρως

- Ημερήσια επέμβαση με 100% κάλυψη
Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα 160
- Χειρουργικό επίδομα/επίδομα επέμβασης στα εξωτερικά ιατρεία 3000

- 80% κάλυψη στο εξωτερικό

- Νοσηλεία σε όλα τα ιδιωτικά συμβεβλημένα νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας (ενδεικτικά ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ,ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ,METROPOLITAN,ΩΝΑΣΕΙΟ,ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ κ.α.)

 

- Δυνατότητα ισοβιότητας για όλα τα μέλη της οικογένειας εφόσον το επιλέξει ο συμβαλλόμενος

- Δυνατότητα απευθείας εξόφλησης των εξόδων σας μέσω ειδικής κάρτας που θα λάβετε έτσι δε θα χρειαστεί να πληρώσετε ούτε ευρώ και να περιμένετε να το πάρετε πίσω

Όσοι επιθυμείτε να ενημερωθείτε μέσω e-mail για προσφορά δώστε μας τα στοιχεία σας στη παρακάτω φόρμα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ή στείλτε απευθείας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. γράφοντας ονοματεπώνυμο,ημερομηνία γέννησης,επάγγελμα και ταμείο κοινωνικής πρόνοιας.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

φθηνη ασφαλιση αυτοκινητου

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση ακινητου

Για Χρήσιμες Πληροφορίες κλικ στην εικόνα

πληροφοριες ασφαλισης


ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση υγειας

Με 130 Ευρώ/έτος ασφάλιση oικογενείας (κλικ στον σταυρό)

ασφαλεια υγειας

Σάββατο
22
Ιουλίου
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.