ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

Έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά αυτοκινήτου:

Κάθε πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια με 3 τουλάχιστον ανήλικα τέκνα (κάτω των 18 ετών) ή προστατευόμενα (μέχρι 24 ετών όταν σπουδάζουν) δικαιούται να αγοράσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο χωρίς τέλος ταξινόμησης, εφόσον αυτό είναι μέχρι 2000 cc. Σε περίπτωση πλήρους καταστροφής του αυτοκινήτου δικαιούται αντικατάσταση με ίδιους όρους.
Η ανωτέρω απαλλαγή παρέχεται για δεύτερη και τελευταία φορά μετά την πάροδο πέντε (5) ετών από την ημερομηνία χρήσης του δικαιώματος αυτού, εφόσον από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκύπτει ότι οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι γονείς έχουν κατά τον τελωνισμό του αυτοκινήτου τουλάχιστον τέσσερα (4) ανήλικα παιδιά.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άδειες Ταξί σε πολυτέκνους :
Με βάση το άρθρο 13 του Ν. 1108/1980 (ΦΕΚ 304/Α/31-12-1980), σε πολυτέκνους επαγγελματίες αυτοκινητιστές παρέχεται δικαίωμα θέσεως σε κυκλοφορία επιβατικού αυτοκινήτου δημοσίας χρήσεως (ΤΑΞΙ), εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπό τους οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Οι άδειες ταξί χορηγούνται σε δικαιούχους πολυτέκνους μετά από προκήρυξη του Νομάρχη (κάτι που έχει να γίνει για δεκαετίες). Χρειάζεται επαγγελματική άδεια οδήγησης και 3-τής υπηρεσία με ανάλογη ασφάλιση στο ΤΣΑ. Εκτός των ανωτέρω πρέπει να υπάρχει και έγκριση-συγκατάθεση του ΟΑΣΑ.
Δείτε και σχετικό έγγραφο της ΑΣΠΕ.

Άδεια κυκλοφορίας ΙΧ λεωφορείου σε υπερπολυτέκνους :
Πολύτεκνος με 6 τέκνα και άνω δικαιούται άδειας κυκλοφορίας ΙΧ λεωφορείου αυτοκινήτου για την μεταφορά των μελών της οικογενείας του

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

φθηνη ασφαλιση αυτοκινητου

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση ακινητου

Για Χρήσιμες Πληροφορίες κλικ στην εικόνα

πληροφοριες ασφαλισης


ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση υγειας

Με 130 Ευρώ/έτος ασφάλιση oικογενείας (κλικ στον σταυρό)

ασφαλεια υγειας

Σάββατο
22
Ιουλίου
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.