ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει μείωση του ΦΠΑ για είδη που χρειάζεται η οικογένεια.

Βρυξέλλες, 19 Φεβρουαρίου 2009

 

Υπέρ των ιδιαίτερων αναγκών των οικογενειών τάχθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίζοντας Έκθεση τροποποίησης της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ για τους μειωμένους συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που εφαρμόζονται σε αγαθά και υπηρεσίες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από μακρόχρονες προσπάθειες της Διακομματικής Ομάδας του ΕK "Oικογένεια και Προστασία του Παιδιού", της οποίας προεδρεύει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου, και επανειλημμένα διαβήματα στον αρμόδιο για τη φορολογία Επίτροπο, L. Kovács, αναγνωρίστηκε η ανάγκη διεύρυνσης του καταλόγου εξαιρέσεων των μειωμένων συντελεστών, ώστε να συμπεριληφθούν είδη και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται από οικογένειες για τη φροντίδα των παιδιών, όπως απορροφητικά προϊόντα υγιεινής (πάνες), παιδικά ενδύματα και υποδήματα, παιδικά καθίσματα, καθώς βιβλία σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η πρόταση της Επιτροπής βελτιώθηκε με τροπολογία του Ευρ. Λαϊκού Κόμματος με αποτέλεσμα το Παράρτημα ΙΙΙ / Κατάλογος αγαθών και υπηρεσιών με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, να περιλαμβάνει τα εξής:

- Φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των απορροφητικών προϊόντων υγιεινής, ( ΙΙΙ, 3). Γίνεται "επακριβής και μικρή διεύρυνση της εν λόγω κατηγορίας ώστε να καλύπτει σαφώς τόσο προϊόντα προστασίας υγιεινής των γυναικών όσο και τις βρεφικές πάνες μέσω μιας γενικής διατυπώσεως".

- Παιδικά καθίσματα για αυτοκίνητα, (ΙΙΙ, 4α (νέο))

- Παιδικά εικονογραφημένα βιβλία σε χαρτί, CD, CD-ROMs, και κάθε άλλο παρόμοιο υλικό μέσο που αναπαράγουν το ίδιο πληροφοριακό περιεχόμενο με τα έντυπα βιβλία, (ΙΙΙ, 6)

- Προμήθεια και κατασκευή κατοικιών καθώς και παροχή υπηρεσιών ανακαίνισης και καθαρισμού, (ΙΙΙ, 10 και 10α (νέο))

- Παροχή υπηρεσιών ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας, (ΙΙΙ, 17)

- Παιδικά ενδύματα και υποδήματα (ΙΙΙ, 18 α (νέο) - με τροπολογία του ΕΛΚ)

- Μικροεπισκευές αντικειμένων, (ΙΙΙ, 20)

- Παροχή υπηρεσιών οικιακής φροντίδας, όπως η παροχή βοήθειας και η φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών ή αναπήρων, (ΙΙΙ, 22)

- Υπηρεσίες ατομικής περιποίησης όπως εκείνες που παρέχονται σε κομμωτήρια και σε ινστιτούτα ατομικού καλλωπισμού, (ΙΙΙ, 23).

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν υποστήριξε τη συμπερίληψη των παιδικών ενδυμάτων και υποδημάτων στον κατάλογο προϊόντων με μειωμένο ΦΠΑ.

Η τελική απόφαση για την τροποποίηση της Οδηγίας θα ληφθεί από το Συμβούλιο, προς τα μέλη του οποίου η Διακομματική Ομάδα "Oικογένεια και Προστασία του Παιδιού" απηύθυνε γραπτή έκκληση ζητώντας να κατοχυρωθούν οι εξαιρέσεις για την οικογένεια.

 

Ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, J. Ribeiro e Castro, δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλο βήμα προόδου στη στήριξη των οικογενειών με παιδιά και μια πρώτη αποκατάσταση της δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος.

 

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

φθηνη ασφαλιση αυτοκινητου

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση ακινητου

Για Χρήσιμες Πληροφορίες κλικ στην εικόνα

πληροφοριες ασφαλισης


ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ασφαλιση υγειας

Με 130 Ευρώ/έτος ασφάλιση oικογενείας (κλικ στον σταυρό)

ασφαλεια υγειας

Σάββατο
22
Ιουλίου
Μαρίας Μαγδαληνής, Μαρκέλλης μάρτ.